برگزاری پنجمین جلسه سازگاری با کم آبی استان قزوین

پنجمین جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان قزوین در سال ۱۴۰۳ با حضور استاندار، فرمانده نیروی انتظامی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان و سایر اعضاء این شورای برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین، محمد نوذری استاندار قزوین در این جلسه اظهار داشت: یکی از مهمترین برنامه ها و استراتژی های و اولین اولویت کاری در استان تامین آب شرب استان از سد طالقان است.

استاندار قزوین ادامه داد: استفاده از ظرفیت سرمایه گذار بخش خصوصی و یا تامین اعتبارات مورد نیاز این طرح از منابع عمومی و یا از طریق تهاتر باید با جدیت مورد پیگیری قرار گرفته و هرچه سریعتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.

نوذری از نجات و احیاء دشت قزوین بعنوان یکی دیگر از اولویت های مهم در استان اشاره کرد و عنوان داشت: دشت قزوین یکی از مهمترین دشت های کشور از نظر تولید مواد غذایی و کشاورزی است. لذا عدم توجه به آن می تواند تبعات منفی برای خودمان و همچنین استان های همجوار ایجاد نماید.

استاندار قزوین در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اگر می خواهیم منابع آب را مدیریت کنیم باید در بخش کشاورزی که عمده ترین مصرف کننده آب است اقدامات ویژه ای را برنامه ریزی و اجرا نماییم.

وی افزود: استفاده از شیوه های نوین آبیاری، کشت محصولات کم آب بر و در نهایت کشت های گلخانه ای با هدف ایجاد بهره وری در مصرف آب و ایجاد ارزش اقتصادی بیشتر برای کشاورزان باید در دستور کار قرار گیرد.

منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از سیمای منابع آب استان اظهار داشت: میزان بارش استان در سال آبی جاری نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۳۰٪ کاهش را نشان می دهد.

وی افزود: براساس آمار برداری سال ۹۸ میزان مصرف آب در استان حدود  ۱۷۰۵میلیون مترمکعب است که ۱۴۶۰ میلیون مترمکعب آن معادل ۸۶٪ از منابع آب زیرزمینی و ۲۴۵ میلیون مترمکعب معادل ۱۴٪ از منابع آب سطحی تامین می شود.

ستوده گفت: سطح سفره های آب زیرزمینی در دشت قزوین در طول ۲۷ سال گذشته ۴۲ متر پایین رفته یعنی به طور متوسط ۷۱ سانتی متر در طول هرسال شاهد افت سطح سفره های آب زیرزمینی هستیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تصریح نمود: میزان متوسط سالانه کسری مخزن دشت قزوین حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب است.

ستوده خاطرنشان کرد: یکی از تاثیرات مخرب افزایش برداشت از سفره های آب زیرزمینی فرونشست زمین است که نرخ متوسط آن براساس گزارش سازمان زمین شناسی کشور حدود 17.5 سانتی متر در سال می باشد. که در دو شهرستان بویین زهرا و تاکستان بسیار مشهود است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اظهار داشت: مطابق با برنامه های مصوب کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور باید در مصارف آب استان ۶۶۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی شود که فاز اول آن ۳۲۵ میلیون مترمکعب است که با اقدامات صورت گرفته از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۲۷۰ میلیون متر مکعب معادل 83 درصد صرفه جویی صورت گرفته‌ است.

ستوده با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اذعان داشت: از ابتدای سال ۹۳ تاکنون ۶۸۸ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده و ۴۱۴۵ حلقه چاه غیرمجاز با میزان تخلیه 274 میلیون مترمکعب نیز پر و مسلوب المنفعه شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 4186 دستگاه کنتور هوشمند با هدف جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌های مجاز نصب شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین با اشاره به چالش های استان در بخش آب، عنوان نمود: عدم تامین اعتبار مورد نیاز جهت طرح آبرسانی از سد طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستای استان، پیشروی فرونشست به سمت مناطق جمعیت، نارضایتی کشاورزان به جهت اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری چاه‌های مجاز، کاهش سهمیه آب کشاورزی دشت قزوین از سد طالقان در شرایط خشکسالی، از جمله مهمترین چالش های استان در حوزه آب می باشد.

 

ستوده در پایان اهتمام ویژه در اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی توسط دستگاه‌های ذیربط، جلوگیری از استقرار صنایع آب بر، رعایت سند آمایش استان و کنترل فرونشست با اجرای برنامه های طرح احیا و تعادل بخشی را از جمله راهکارهای مقابله با چالش های پیش رو در این حوزه برشمرد.

کد خبر: 1862
  تاریخ خبر : 4 بهمن 1403
 216
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 323
  • بیشترین بازدید همزمان : 465
  • بازدید امروز : 24,776
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,530,489
  • آخرین به روزرسانی : 16 بهمن 1403 14:04:38
  • شناسه IP شما : 3.129.25.184

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : قزوین، میدان امام خمینی، بلوار شهید باهنر، شرکت آب منطقه ای قزوین
  • کدپستی : 3419743193
  • تلفن : 028332396558
  • فاکس : 02833225074
  • پست الکترونیکی : info[at]qzrw.ir
  • پیامک : 10002833225071
  • تلفن گویا : 02833876