به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای قزوین منصور ستوده مدیرعامل این شرکت با تاکید بر اهمیت حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی بعنوان یکی از مهمترین وظایف شرکت آب منطقه ای در استان اظهار داشت: در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان قزوین با همکاری دستگاه قضاء و نیروی انتظامی در سال 1403 مجموعا 578 حلقه چاه غیر مجاز پر و مسلوب المنفعه شده و 81 حلقه چاه فرم یک نیز تعیین تکلیف شده که با این اقدامات مجموعاً حدود 37 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی و در سفره های زیرزمینی حفظ و حراست شده است.
وی افزود: در همین بازه زمانی 94 دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز در سطح استان شناسایی، توقیف و به پارکینگ شرکت آب منطقه ای منتقل شد.
ستوده تصریح نمود: برداشت های غیر مجاز از سفره های آب زیرزمینی سبب پایین رفتن سطح آبخوان و در نتیجه بروز پدیده فرونشست در استان گردیده است بطوریکه براساس گزارش سازمان زمین شناسی کشور دشت قزوین، بویژه در شهرستان های تاکستان و بوئین زهرا سالانه حدود 17.5 سانتی متر فرونشست دارد که این موضوع می تواند تبعات مخربی از جمله کاهش کیفیت و کمیت منابع آب را به همراه داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای با اشاره به تغییر اقلیم و لزوم سازگاری با شرایط کم آبی عنوان نمود: نصب کنتورهای هوشمند جهت مدیریت مصرف و جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آبی از جمله اقداماتی است که بهره برداران می توانند بدین وسیله ضمن همکاری با این شرکت به احیاء دشت قزوین نیز کمک نمایند.
وی افزود: در همین راستا با همکاری بهره برداران از منابع آبی در سال 1403 تعداد 273 دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه های استان قزوین نصب گردیده که این اقدام باعث صرفه جویی بیش از 10 میلیون مترمکعب آب در سال شده است.
ستوده در بخشی دیگر از صحبت های خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط شرکت آب منطقه ای قزوین در راستای حفظ و صیانت از حریم و بستر رودخانه ها در استان اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی همکاران و همکاری اداره ثبت اسناد و املاک استان، در سال گذشته سند 1053 هکتار از بستر رودخانه های استان اخذ شده است.
وی اضافه کرد: در همین بازه زمانی 12 هکتار از بستر رودخانه ها آزادسازی و رفع تصرف شده و 22 کیلومتر از مسیر رودخانه های استان نیز لایروبی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین در پایان عنوان داشت: شرکت آب منطقه ای در چارچوب قوانین و مقررات با کمک گروه های گشت و بازرسی بصورت شبانه روزی ضمن شناسایی تخلفات در حوزه منابع آب های سطحی و زیرزمینی با هرگونه تخلف در این حوزه برخورد قانونی خواهد نمود.